Bitcoin-gruvoperatörer stjäl 1,5 miljoner dollar i el

Lagstiftningen i Bulgarien har arresterat två män för att ha drivit en olaglig Bitcoin-gruvdrift som stal el.

De två männen, åldrarna 31 och 38 år, visade sig driva två Bitcoin-gruvverksamheter i staden Kyustendil.

Bitcoin mining blues

Brytgårdarna i cryptocurrency stal el för att driva sin verksamhet. Myndigheterna säger att de två männa stalde 1,52 miljoner US $ [2,11 miljoner USD] i makt under de senaste sex månaderna.

Polisen säger att en Bitcoin- gruvgård hade stulit makten i sex månader medan den andra stal makten i tre månader. Sammantaget hade de två Bitcoin gruvgårdarna varit i drift i arton månader. Stålmakt på 1,52 miljoner US-dollar är enligt myndigheterna lika med den totala elräkningen för hela staden Kyustendil under en månad under sommaren.

Filip Yordanov, en verkställande direktör i kraftföretaget, sa: „Det här är den största stölden vi har hittat.“

De två kryptobrytningsoperatörerna arresterades, arresterades i 24 timmar och släpptes sedan till rättegång. Platsen för gruvdrift i Bitcoin har förseglats och utrustningen är under vakt av polisen. De två männen är anklagade för en olaglig anslutning till elfördelningsnätet och stöld av el.

Bitcoin gruvgård

Det finns en hel del Bitcoin- gruvverksamheter runt om i världen som försöker maximera intäkterna genom att stjäla makten. För bara några dagar sedan arresterade myndigheterna i Malaysia fem personer för att stjäla el från det statliga kraftföretaget, Sarawak Energy Berhad (SEB).

Fyra shophouse i tre städer befanns ha kryptobrytningsverksamhet stjäla makten . Kraftföretaget sa att den genomsnittliga månatliga elräkningen för varje plats var 191 US $ [265 US $] till 239 US $ [AUS $ 332] men det konstaterades att brottslingarna faktiskt stjal 59 000 US $ [82 000 USD] per månad.

Enheten för elinspektioner (eller EIU) från Sarawak Ministry of Utilities säger att den har undersökt 50 fall där Bitcoin-gruvoperatörer stjäler makten.

I detta specifika fall säger EIU: ”I alla lokaler konstaterades det att osäkra direktappkablar från den huvudsakliga inkommande försörjningen gömdes i gipstaket som var direkt anslutet till elektriska apparater, förbikopplade mätaren och undviker den faktiska elförbrukningen mätningar.”