Gereguleerde Bitcoin Exchanges Goed voor DEA: Special Agent

Agent Patrick O’Kain bespreekt de BitMEX-kosten, de naleving van de crypto-uitwisseling en meer tijdens de LA Blockchain Summit.

US DEA Special Agent Patrick O’Kain werd geïnterviewd tijdens de LA Blockchain Summit.
Hij sprak over onderwerpen als de BitMEX-kosten en compliance van crypto-uitwisselingen.
O’Kain suggereerde dat elke vorm van US crypto verbod schadelijk zou kunnen zijn voor de wetshandhaving.

Tijdens de eerste dag van de streaming panels op de Bitcoin Method van vandaag besprak Special Agent Patrick O’Kain van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA), die de New York Cyber Unit hielp oprichten, hoe overheidsinstellingen cryptocurrency benaderen en gaf hij aan dat gereguleerde beurzen goed zijn voor de wetshandhaving.

De moderator schopte het gesprek over de beurzen af door nota te nemen van de high-profile $281 miljoen KuCoin hack en de United States Commodity Futures Trading Commission die het witwassen van geld en civiele aanklachten tegen BitMEX indient, samen met criminele aanklachten tegen de eigenaars.

„Als die beschuldigingen waar blijken te zijn en ze schuldig worden bevonden, denk ik dat ze de crypto-industrie een grote dienst bewijzen,“ zei O’Kain over BitMEX, hoewel hij opmerkte dat zijn standpunten persoonlijk zijn en niet noodzakelijkerwijs representatief voor de DEA of het bredere Amerikaanse ministerie van Justitie.
Luister naar de Decrypt Daily Podcast

Uw dagelijkse dosis van cryptocurrency nieuws, leren, roddels en discussies.

O’Kain wees op Tweelingen als voorbeeld van een Amerikaanse crypto-uitwisseling die de regelgeving op de voet heeft gevolgd en zijn bedrijf heeft opgebouwd rond naleving. „Zulke bedrijven hebben meer sprongen gemaakt voor de adoptie van crypto,“ zei hij, in vergelijking met beurzen die de regelgeving ontduiken ten gunste van het aanmelden van zoveel mogelijk gebruikers.

Terwijl hij alleen Tweelingen bij naam noemde, zei O’Kain dat zijn eigen persoonlijke interacties met in de VS gevestigde crypto-uitwisselingen grotendeels positief zijn geweest, en dat degenen die het lange spel spelen het voordeel van compliance zien. „De grootste waar ik mee heb geinterageerd, zijn echt goed geweest. Ze zijn zeer voorzichtig geweest, ze hebben een oogje in het zeil gehouden voor de regelgeving,“ zei hij, en voegde eraan toe dat de meeste Amerikaanse beurzen „zich zorgen maken over de integriteit van de crypto-markt“.

„Naar mijn mening wil niemand echt dat criminelen hun platformen gebruiken,“ voegde O’Kain eraan toe.
De VS in Dire Need of Clear Rules on Crypto, zegt Top Banking Regulator

De overheidsinstellingen van de VS hebben de laatste tijd hun capaciteit voor het opsporen van crypto’s en blokkades opgevoerd. Hoewel het geen zin heeft dat de Verenigde Staten zouden proberen het gebruik van cryptocurrency op grotere schaal te verbieden of te beperken, zoals in China en Vietnam is gebeurd, suggereerde O’Kain dat het falen van dergelijke wetten om de invoering ervan te vertragen daar laat zien dat het een moeilijke onderneming zou zijn om te ondernemen.

„Er is een ton aan routes die de regering zou kunnen nemen, maar ik denk dat het belangrijk is om de lessen van andere landen te nemen,“ zei hij. „Als je het zo bekijkt, maakten deze wetten niet echt een verschil in crypto adoptie. Ik denk dat het heel moeilijk zou zijn om dat af te dwingen. Ik zie het gewoon niet gebeuren; ik denk dat het een zware last zou zijn.“

O’Kain voegde eraan toe dat de wetshandhaving op dit moment toegang heeft tot informatie over de waarschijnlijke oorzaak, dagvaardingen en huiszoekingsbevelen. Het sluiten van fiat op oprispingen en off-ramps aan crypto in de V.S. zou ,,meer kwaad dan goed veroorzaken,“ hij zei, aangezien het het inzicht van de wetshandhaving in ongeoorloofde transacties zou beperken.

Comments are closed.

Post Navigation