HETZELFDE TECHNISCHE SIGNAAL DAT DE 250% 2019 RALLY TERUGKOMST VAN DE BITCOIN VOORSPELDE…

  • Bitcoin is in de afgelopen zeven dagen met ongeveer 20% gestegen, omdat het voor de tweede keer in de afgelopen week 11.400 dollar heeft geduwd.
  • De stieren hebben schijnbaar de controle, omdat de cryptocurrency boven de centrale weerstand van $10.500 blijft.
  • Er zijn recentelijk technische signalen ontstaan die werden gezien bij het begin van de vorige macrorally’s van BTC.
  • Het rijmen van de geschiedenis zal betekenen dat de toonaangevende cryptocurrency binnenkort een macrostiermarkt begint die het naar nieuwe hoogtepunten zal brengen.
  • Een verdere bevestiging van het bullish narratief zijn de fundamenten van Bitcoin, die volgens sommige commentatoren sterker zijn dan ooit tevoren.

BITCOIN VORMT EEN REEKS POSITIEVE MACROSIGNALEN

Bitcoin vormt een centraal macro-koopsignaal na een hogere trend in de afgelopen maanden. Deze signalen suggereren dat de leidende cryptocentrische valuta op het punt staat een langere termijn stierloop te houden die waarschijnlijk langer zal duren dan de rally van 2019.

Eén trader deelde de onderstaande grafiek op 31 juli, waarbij hij opmerkte dat de Super Trend voor Bitcoin groen is geworden op de weekly chart. In zijn commentaar op het belang van de indicator schreef de handelaar die de chart deelde: „De supertrend werd groen op de weekly chart. Waarschijnlijk geen probleem. Het is niet zo dat deze indicator grote macro bull & bear-cycli heeft gemarkeerd in het verleden.

Dit is een van de vele tekenen dat Bitcoin Loophole aan het begin staat van een grotere stiertrend.

Eerder in juli vormde Bitcoin’s „Hash Ribbons“ indicator voor het eerst in vele maanden een „koop“-signaal. Digital asset Charles Edwards, die de indicator creëerde om beleggers inzicht te geven in de lange termijn BTC-cycli, schreef:

„#Bitcoin Hash Ribbons“ signaal net bevestigd. Het post-Halving signaal is bijzonder. Het zal waarschijnlijk een zeer lange tijd duren tot de volgende plaatsvindt. …en zo begint de grote stierenloop.“

Dit signaal is cruciaal voor stieren, want elke keer dat het in het verleden is verschenen, zijn er parabolische schommelingen geweest. Charles Edwards deelde de tabel hieronder, die aangeeft dat elk exemplaar van de Hash Ribbons een gemiddelde „koop“ winst van 5.520% heeft behaald.

GEZONDER DAN OOIT TEVOREN

Het ondersteunen van de stierengevechten is fundamenteel, zeggen marktcommentatoren. Analisten van BlockTower Capital, een crypto- en blokketenfonds, merkten in mei op dat de „macrozaak voor Bitcoin nog nooit zo duidelijk is geweest“.

Ter ondersteuning van dit optimisme, noemden de analisten van het bedrijf een aantal trends. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot: een afname van het vertrouwen in traditionele instellingen, de ineenstorting van opkomende markten en hun valuta’s, en een toename van de digitalisering.